Nieuwe ronde subsidie Mijn Cyberweerbare Zaak vanaf vandaag van start

Het bevorderen van digitale weerbaarheid en cyberveiligheid is een van de pijlers van de Strategie Digitale Economie. Belangrijk aspect hiervan is het ondersteunen van het MKB zodat ook kleinere bedrijven gepaste maatregelen voor hun bedrijf kunnen nemen, zodat ook zij optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die digitaal ondernemen biedt. Om dit te bevorderen begint vandaag een nieuwe ronde van de subsidie Mijn Cyberweerbare Zaak.

Header DTC artikel Mijn Cyberweerbare Zaak subsidie

De subsidie wordt beheerd door het Digital Trust Center (DTC) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bedrijven die in aanmerking komen kunnen tot €1.250 subsidie krijgen om 50% van de aanschaf- of abonnementsprijs van bijvoorbeeld een wachtwoordmanager of antivirussoftware. De subsidie is alleen beschikbaar voor investeringen die na 2 september 2024 zijn gedaan. Er kan maximaal één aanvraag per bedrijf worden gedaan, maar bij deze aanvraag kunnen meerdere facturen worden ingediend.

Cyberveilig check

Om gebruik te maken van deze subsidie is het belangrijk dat eerst de CyberVeilig Check van het DTC wordt gedaan. Deze stelt je in staat om binnen tien minuten een actielijst te maken van punten waarop de cybersecurity van het bedrijf verbetert kan worden. De tweede stap is het benaderen van een leverancier van IT-beveiligingsdiensten die kan ondersteunen bij één of meer maatregelen van de actielijst. De laatste stap bestaat uit de aanvraag van de subsidie en het uploaden van de actielijst en offerte(s) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
 
De subsidie Mijn Cyberweerbare Zaak is beschikbaar voor KVK-ingeschreven bedrijven met maximaal 50 werknemers en een jaaromzet van minder dan €10 miljoen over 2023. Een volledig overzicht van de voorwaarden is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.