KVK organiseert online kennissessie antivirussoftware voor kleine bedrijven
Antivirussoftware is een van de belangrijkste beschermingen tegen cybercrime. Het is ook een van de meest gebruikte - uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat bijna 90% van alle bedrijven van 1 tot 50 werknemers het gebruiken. Toch is effectief gebruik meer dan het kiezen van een programma en een eventueel abonnement nemen. Om kleine ondernemers te helpen de juiste oplossing voor hun organisatie te vinden, organiseert de Kamer van Koophandel (KVK) daarom op 27 maart een online kennissessie.

De hoeveelheid cybercriminaliteit neemt toe. Ook de aard ervan verandert, en bestaande methoden worden steeds sneller en geraffineerder door toepassing van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) om bijvoorbeeold malware of phishing e-mails te schrijven. Daarom is het belangrijker dan ooit om op de hoogte te blijven. Zeker ook omdat kleinere bedrijven een geliefd doelwit zijn voor cybercriminelen. Ze investeren vaak minder in hun online veiligheid, hebben waarschijnlijk minder expertise in huis, en zijn vaak sneller bereid om tot betaling over te gaan zonder de politie in te schakelen.
Daarom is het kiezen van de juiste antivirussoftware, de eerste verdedigingslinie tegen een cyberaanval, zeer belangrijk. Om zzp'ers en mkb'ers te helpen om een geinformeerde keuze over het gebruik van antivirussoftware te maken, organiseert de KVK op donderdag 27 maart een gratis online kennissessie. Deze sessie wordt geleid door Jeroen Hagman, cybersecurityexpert bij Actabyte. Tijdens de sessie is het ook mogelijk om vragen te stellen in de chat. Aangeraden wordt om ter voorbereiding alvast in te lezen op het onderwerp, onder andere met deze informatiepagina over antivirussoftware van het KVK.
Het versterken van de online veiligheid van het bedrijfsleven is een van de pijlers van de Strategie Digitale Economie. Nederland is wereldweid een van de koplopers in het online zaken doen, maar is daarom ook een geliefd doelwid voor kwaadwillenden. Daarom is het belangrijk, ook voor kleinere organisaties. Daarom biedt de KVK informatiepagina's over veilig ondernemen, en ook activiteiten zoals deze kennissessie.
Wie meer wil doen met cyberveiligheid, of meer wil leren over verschillende apsecten hiervan, kan ook terecht bij het Digital Trust Center (DTC). Het DTC biedt informatie specifiek voor ondernemingen van verschillende groottes, tools om de online veiligheid van de organisatie in kaart te brengen en informatiepagina's over specifieke aspecten van cyberveiligheid en vormen van cybercriminaliteit. Daarnaast host het DTC ook de DTC Community om uitwisseling van informatie en contact met experts te faciliteren.